Cerita ArtisGosip

Selebrity Amal Ajaran Sesat?

Tanda ? Terkejut dan berasa hairan di hati kami,seorang selebrity yang belum kami ketahui identitinya mengamalkan ajaran sesat.Mengaku wujud sebelum Nabi Adam A.S lagi.Malah mengaku semua ajaran yang terdapat pada 25 Nabi dan rasul ada di dalam dirinya.Wah…hebatnya selebrity kita sekarang nie yea..dah mengaku sama taraf dengan nabi dan rasul pula.

Siapa ye selebrity nie,nampak alim dan berperwatakkan seorang yang warak.Tetapi,dah terpesong dari ajaran islam.Siapakah selebrity tersebut,adakah anda mengenalinya.Akan kami bongkar siapa selebrity tersebut dalam posting yang lain nanti…

KUALA LUMPUR: Mengaku dirinya rasul, mampu mengampunkan dosa pengikut, tsunami berlaku atas kuasanya dan menafikan kewajiban menunaikan solat serta puasa antara fahaman sesat yang kini didakwa disebarkan seorang selebriti terkenal tanah air.

Selebriti terbabit bukan saja menyebarkan fahaman yang ternyata melanggar hukum syarak, tetapi lebih mengejutkan apabila dia mengakui dirinya mampu memberikan syafaat kepada pengikutnya pada hari akhirat kelak.

Sumber yang juga bekas pengikutnya, hanya mahu dikenali sebagai Fatimah, 30, berkata, penyebaran dakyah menyimpang itu mula dilakukan selebriti terbabit lebih dua tahun lalu selepas mendakwa dirinya mendapat wahyu dan petunjuk daripada Allah.

“Dia juga memberitahu di akhirat kelak, dia bakal ditempatkan di barisan hadapan apabila semua manusia dihimpunkan di Padang Mahsyar,” katanya kepada Harian Metro.

Selebriti lelaki yang terkenal dengan perwatakan warak itu sebelum ini jarang menimbulkan kontroversi sepanjang membabitkan diri dalam industri seni, justeru pendedahan dilakukan beberapa pengikutnya amat mengejutkan.

Hasil carian Google :

Tags

Related Articles

Komen Korang ? :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 48 = 55

Register To Receive Sukatilah Newsletter

First name:
Email:


Your information is kept 100% private

Want to put this form on your website?
GrabThatLead Autoresponder
Holler Box
Close
Close