Berita

Pelik : Kejadian pelik sebelum berlaku Tsunami

Betul ke binatang mengetahui akan berlakunya kejadian musibah alam? Ada beberapa perkara pelik yang jarang binatang lakukan tetapi berlaku ketika hampir berlakunya sesuatu musibah. Sebagai contoh pernah juga terdengar kejadian sebegitu ketika Tsunami melanda Acheh dan Jepun pada tahun 2004/2011 dulu (tapi tidak berapa ingat dimana).

Kali ini kejadian seumpama itu juga berlaku. Ekoran gempar bumi di luar pantai Sendai di Jepun 11hb March yang lalu, beribu-ribu ikan telah datang beramai-ramai ‘menziarah’ sebuah persisiran pantai di Mexico, iaitu Pantai Acapulco.Boleh lihat gambar dibawah ini.

Ikan yang datang menziarahi di pantai tersebut ialah ikan sardin, ikan pelata, ikan bass dan ikan bilis. Sekali tengok mcam tumpahan minyak pula disebabkan betapa banyaknya jumlah ikan yang ada di persisiran pantai itu.
Bahkan nelayan hanya menggunakan bakul, pukat atau tangan sahaja untuk menangkap ikan ini.Nelayan disekitar percayai kejadian itu ada kaitan dengan bencana Tsunami yang berlaku baru-baru ini walaupun tiada kajian scientifik dari para pakar Geologi.

Hasil carian Google :

Tags

Related Articles

Komen Korang ? :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

75 − 68 =

Register To Receive Sukatilah Newsletter

First name:
Email:


Your information is kept 100% private

Want to put this form on your website?
GrabThatLead Autoresponder
Holler Box
Close
Close