Berita

Hati-Hati Laman Web Yang Menolak Hadis

Dua tiga hari yang lalu,saye telah membuat satu carian di laman pakcik google tentang maklumat dajjal,dengan tidak sengaja terjumpalah satu laman web yang amat mencurigakan diri saya.Laman web tersebut iaitu www.e-bacaan.com kalau di lihat atau di baca dengan sekali pandang,mungkin anda tidak perasan yang laman web tersebut sebenarnya laman web Anti-Hadis.Kebanyakkan Hadis-Hadis Rasullah telah di tolak oleh mereka.

Tentang pencarian yang saya buat,iaitu dengan keyword dajjal,saya mendapat jawapan yang amat-amat mencurigakan dari laman web tersebut.

dari pengirim email(sreenshoot yang sempat saye ambil)

Slogan yang mereka laung-laungkan di laman web mereka berbunyi Satu Tuhan,Satu Kitab,Satu Umat.Mereka hanya sembahyang 3 waktu sahaja.Mereka guna terjemahan quran tersendiri. mereka namakan “bacaan” yang diterjemahkan oleh Othman Ali!! Mereka pakai Salamun alaikum bukannya Assalamu’alaikum…Antara pemuka mereka Kassaim Ahmad, Di Amerika, Pemuka mereka Rasyad Khalifa…Mereka banyak mentafsirkan erti ayat-ayat quran mengikut akal dan logik sains.

Kisah korban Nabi Allah Ibrahim terhadap Ismail, ada di kalangan mereka mentafsirkan mengorbankan akidah yang selama ini mereka anuti dari akidah nenek moyang mereka, lalu mereka korbankan akidah itu yang mereka gelar itulah anak! Maklumat fahaman mereka boleh dirujuk di laman web e-bacaan.com….mereka amat bahaya…..Pada saya mereka mahu menjadikan kehebatan dan kepandaian akal mereka berfikir sebagai Tuhan…Solat mereka pun tak macam biasa@5 waktu…..Mereka solat 3 waktu…Bila berhujah dan berdebat mereka sangat suka mengelirukan orang lain…orang yang tak cukup ilmu dan iman, selalunya kecundang…Hati-hati halaqian…..Akidah yang benar dan sah ialah akidah Ahli Sunnah wal Jamaah.

Bila saya cheak meadow mereka di laman web http://whois.domaintools.com/ ,pemiliknya adalah seorang berbangsa cina iaitu Ho Chin Soon.

Nasihat saya pada korang semua,boleh buka laman web tu,tapi jangan percaya apa yang mereka taip.Segera tinggalkan laman web tersebut bila rasa was-was.Amalkan bacaan Surah An-Nas sebelum melayari laman web tersebut.

Update: Laman web tersebut mungkin telah diblok oleh pihak kerajaan

Hasil carian Google :

Tags

Related Articles

Komen Korang ? :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 2 =

Register To Receive Sukatilah Newsletter

First name:
Email:


Your information is kept 100% private

Want to put this form on your website?
GrabThatLead Autoresponder
Holler Box
Close
Close