Cerita Artis

Artis Murtad

Kes Murtad di Malaysia mungkin benda baru dimalaysia,tetapi di indonesia Kes Murtad ini selalu berlaku kepada rakyat negara itu.Antara yang menjadi perhatian kini adalah kes terbaru 3 Artis Indonesia yang murtad.Apakah punca sebenar mereka nie sampai nak keluar dari agama Islam? Masih jadi tanda tanya dan tiga artis Indonesia yang murtad ini ialah Pinkan Mambo yang well loved dengan lagu ‘Kekasih Yang Tak Dianggap’. Dengar cerita si Pinkan dah dua kali menukar agama sebelum ini. Ikut suka dia jer nak tukar-tukar agama.

 

murtad

 

murtad

Pinkan atau nama sebenar Pinkan Ratnasari Mambo dikatakan sejak kebelakangan telah berubah secara mendadak dan merasa seperti kehilangan anak. Tak’kan merasa kehilangan anak terus nak murtad.

murtad

Artis Indonesia yang kedua yang didakwa murtad adalah Rianthi Rhiannon Cartwright, pelakon yang dikenali sebagai Aisha dalam filem ‘Ayat-Ayat Cinta’.Rianthi dikatakan keluar dari Agama Islam dan masuk agama Kristian apabila beliau berkahwin dengan lelaki yang bukan beragama Islam iaitu Alfoncius Dapot Parulian Nainggolan di Gereja Ancient St Patrick, New York Amerika Syarikat.

murtad

Selebriti Indonesia yang baru sahaja murtad, Pleased Salma Wanasari memeluk agama Hindu gara-gara hendak berkahwin dengan teman lelakinya, Tjokorda Bagus yang berketurunan raja.

Hasil carian Google :

Tags

Related Articles

Komen Korang ? :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 2

Close
Close